008-EP-C-01-E3
Grastronomy. Mexican Food: The Three Sisters.
In English.
In Mexico, for millennia, we have grown three types of crop, foundations of Mexican cooking: corn (white), beans and squash (a small size variety). This farming system, known as milpa, dates from the indigenous cultures of Mesoamerica, and even today, is practised in some of the country’s regions. In this workshop, taught by Lily Ramírez-Roran, enthusiast Mexican cook and half of Irish-Mexican business Picado (Dublin), you will learn about gastronomy, products and the best way to prepare them.
Lily Ramírez-Foran is the founder of Ireland’s first Mexican boutique grocer and cookery school, Picado Mexican
Gastronomía. Cocina mexicana: Las tres hermanas
En inglés.
En México, desde hace milenios, se han sembrado en el campo tres tipos de cultivo que son la base de la comida mexicana: maíz (blanco), frijol y calabaza (una variedad de pequeño tamaño). Esta técnica de cultivo, conocida como milpa, se remonta a los indígenas de Mesoamérica, y aún hoy, se sigue realizando en algunas regiones de México.
En este taller, ofrecido por Lily Ramírez-Foran, entusiasta cocinera mexicana, podrás aprender más sobre la base de la gastronomía mexicana, sus productos y forma de elaboración.
Lily Ramírez-Foran es la fundadora de la primera tienda gourmet y escuela de cocina de Irlanda: Picado Mexican.