009-EP-C-03-E3

Product type:
Activity
Level:
E3
Language:
Español
Price:
40
Start date:
Tuesday, 15 June, 2021
Finish date:
Tuesday, 27 July, 2021
Schedule:
M:18:30-19:30;
Maximum(no.students):
25
Description:

Gastronomía. Un viaje a través de las culturas gastronómicas de España
En inglés. En línea.

Este taller nos llevará a cuatro regiones de España para aprender sobre sus cocinas, costumbres, legado cultural y el contraste entre las diferentes lenguas. También conoceremos la literatura gastronómica presente y sus restaurantes. Conoceremos la influencia de Latinoamérica y el norte de África en la cocina histórica y moderna.

Te invitamos a realizar un viaje virtual por Galicia (y el Camino de Santiago), Andalucía, el País Vasco y Cataluña, para adentrarte en su gastronomía, sus parajes, monumentos… y mucho más.

Contenidos de las sesiones:
1. Regiones gastronómicas, sus platos, costumbres y vinos
2. Monumentos y parajes Patrimonio de la Humanidad
3. Productos denominación de origen e indicación geográfica protegida
4. La influencia de los inmigrantes Latinoamericanos y del norte de África
5. La cocina de los gitanos y su irrupción en la alta cocina de Jerez
6. Restaurantes y chefs
7. Literatura gastronómica de cada región

Gastronomy. A Trip Through the Food Cultures of Spain
In English. Online

This workshop will take you to four regions of Spain to learn about their cuisines, customs, cultural heritage and the contrast between different languages. You will also get to know some of their contemporary food literature and restaurants. We will discover the influence of Latin America and North Africa on historical and modern cuisine.

Join us on this virtual trip through Galicia (and the Camino de Santiago), Andalusia, the Basque Country and Catalonia, to delve into its gastronomy, places, monuments ... and much more.

Contents of the sessions:
1. Gastronomic regions and their dishes, custums and wines
2. Monuments and World Heritage Sites
3. Product denominations of origin and protected geographical indication
4. The influence of Latin American and North African immigrants
5. The cuisine of the gypsies and their irruption in the haute cuisine of Jerez
6. Restaurants and chefs
7. Gastronomic literature of each region


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